Schuldhulpmaatje

Sinds september 2014 zetten de diaconieën van de Hervormde kerk van Ammerstol, de Hervormde kerk van Bergambacht en de Gereformeerde Gemeente van Berkenwoude zich in voor het opzetten van SchuldHulpMaatje in de drie kernen. 
Dat heeft intussen geresulteerd in het oprichten van de de stichting "Budgethulp Krimpenerwaard". Landelijk is Budgethulp Krimpenerwaard aangesloten bij Schuldhulpmaatje.

Budgethulp Krimpenerwaard richt zich op mensen in drie mogelijke fase van schuldenproblematiek. De preventieve fase, waarbij diepe schulden voorkomen kunnen worden, de schuldhulp fase waarbij vaak al professionele schuldhulpverlening aanwezig is en een maatje als steuntje in de rug kan dienen en de nazorg fase waardoor terugval voorkomen kan worden.
Dat willen we bereiken door hulpvragers te koppelen aan “maatjes” die namens Budgethulp Krimpenerwaard hiervoor zijn opgeleid.
De doelstelling is het vergroten van de zelfredzaamheid van de hulpvragers door middel van het bieden van sociale en praktische ondersteuning.

U kunt contact opnemen met Budgethulp Krimpenerwaard per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

Interview met Budgethulp Krimpenerwaard in Het Kontakt van 6 september 2016